Apple випустила додаток для відстеження контактів хворих на Covid-19

Apple випустила додаток для відстеження контактів хворих на Covid-19

Apple запустила новий додаток

Фото: Angela Lang/CNET

Про готовність використовувати додаток оголосили кілька штатів США

Компанія Apple 20 травня повідомила про запуск додатку, що дозволить відстежувати контакти хворих на коронавірус..

Як зазначає CNET, це сталося через місяць після того, як компанія повідомила про відповідні розробки, У компанії зазначають, що інтерес до додатка вже виявили кілька країн, а також влада декількох американських штатів: Північної Дакоти, Алабами та Південної Кароліни.

Новий додаток дозволяє вказувати можливі контакти користувача. Передбачається, що ця система спростить пошук нових інфікованих. Оскільки у значної частини пацієнтів хвороба проходить без симптомів, не всі з них знають, що когось заразили.

Новий додаток дозволить відповісти на це питання, що потенційно знизить навантаження на систему охорони здоров’я. При цьому, однак, досі існують питання щодо безпеки особистих даних.

Нагадаємо, раніше компанії Google і Apple повідомили про створення спільної системи, яка дозволить відстежувати поширення коронавірусу Covid-19.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) повідомила, що у травні запустить додаток, який дозволить людям в країнах з недостатніми ресурсами оцінити наявність у себе симптомів коронавірусу.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: