Apple і Google створять систему, яка зможе відстежувати контакти хворих на коронавірус

Apple і Google створять систему, яка зможе відстежувати контакти хворих на коронавірус

 Apple і Google створять систему, яка дозволить відстежувати поширення коронавірусу

Спочатку Google і Apple планує випустити окремий додаток

Компанії Google і Apple повідомили про створення спільної системи, яка дозволить відстежувати поширення коронавірусу Covid-19. Про це пише TechCrunch.

Для цієї системи будуть використовувати вбудовані в смартфони на Android і iOS технології Bluetooth.

Система працюватиме таким чином: «Скажімо, дві людини перебувають поруч короткий проміжок часу. Їхні смартфони через Bluetooth обмінюватимуться анонімними ідентифікаторами, які змінюються кожні 15 хвилин. Пізніше в однієї з цих двох осіб діагностують COVID-19, і її дані потрапляють в офіційний додаток від органів охорони здоровʼя. За згодою хворого в систему передають його ідентифікатори за останні 14 днів. Людина, яка вступила в контакт з хворим, через той самий додаток від органів охорони здоровʼя отримує сповіщення про контакт з інфікованим. Система дізнається про це, коли порівнює ідентифікатори осіб, які контактували між собою. Додаток дає їм більше інформації про те, як далі діяти».

Зазначають, що наразі Google і Apple планує випустити для цієї мети окремий додаток. Але найближчим часом компанії хочуть впровадити цю функцію безпосередньо у свої операційні системи – iOS і Android.

Раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що в Україні запрацював додаток для контролю людей на самоізоляції та обсервації під час епідемії коронавірусу.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: