Google Chrome скоро перестане працювати на 32 млн пристроїв

Google Chrome скоро перестане працювати на 32 млн пристроїв

Браузер перестане працювати на девайсах, які працюють на Android 4.1 Jelly Bean, якій 6 років

Хоча більшість Android-додатків вимагають для роботи операційної системи Android 5.0 і новіших версій, нерідко можна зустріти і додатки з підтримкою Android 4.1-4.3 Jelly Bean. У число останніх поки входить Google Chrome, але незабаром ситуація зміниться і у браузера пропаде можливість роботи на Android Jelly Bean.

На даний момент мінімальний рівень API для Chrome - це Android 4.1. Згідно з недавнім коммітом незабаром вимоги піднімуться до Android 4.4. KitKat, пише iXBT.

Це здається малозначимою технічною новиною, але вона охоплює велику кількість користувачів, оскільки не всі можуть оновити свій смартфон на новішу версію Android.

Згідно зі статистикою Google, версія Android 4.1-4.3 Jelly Bean все ще встановлена на 3,2% пристроїв на базі Android. У використанні зараз знаходиться близько одного мільярда смартфонів і планшетів Android. Таким чином, 3,2% виливаються в 32 мільйони пристроїв.

Android 4.1 Jelly Bean вийшла 10 серпня 2012 року, а перша стабільна версія мобільного Chrome для Android - 27 червня 2012 року.

Раніше дослідник безпеки і криптографії Метью Грін розповів про потенційно небезпечну нову функцію в інтернет-браузері Google Chrome.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: