Google дозволить власникам Android у ЄС обирати стартову пошукову систему

Google дозволить власникам Android у ЄС обирати стартову пошукову систему

Можливість вибору у європейських власників Android з’явиться з 2020 року

Корпорація Google дозволить власникам гаджетів з операційною системою Android в ЄС обирати стартову пошукову систему з чотирьох запропонованих варіантів. Це рішення ухвалили після того, як у липні 2018 року Єврокомісія оштрафувала Google на понад 4 мільярди доларів за монополізм.

Про це повідомляє Reuters.

Можливість вибору у європейських власників Android з’явиться з 2020 року. Покупці гаджетів під час першого включення обиратимуть з чотирьох варіантів пошуковиків, серед яких буде і Google. В залежності від країни запропоновані варіанти будуть відрізнятися.

Своїх конкурентів Google обиратиме на аукціонах: компанії, що братимуть у них участь, повинні будуть вказати, скільки вони готові платити за кожен раз, коли покупець обере їхню пошукову систему.

У липні 2018-го Єврокомісія оштрафувала Google на 4,3 мільярди доларів за зловживання домінуючим становищем на ринку мобільних операційних систем.

Антимонопольний орган ухвалив це рішення, бо Google вимагав у виробників смартфонів встановлювати на пристрої виключно свої сервіси.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: