Google відмовилася від розробки штучного інтелекту для бойових дронів

Google відмовилася від розробки штучного інтелекту для бойових дронів

Google займалася розробкою технології, яка б дозволяла дрону розпізнавати цілі

Компанія Google не буде розробляти штучний інтелект для бойових дронів і не буде продовжувати відповідний контракт із Пентагоном, який закінчується у 2019 році. Про це стало відомо з американських ЗМІ.

Зокрема, телеканал CNN з посиланням на джерело в компанії, повідомив, що співробітники Google виступали проти співробітництва компанії із військовими у цьому проекті.

Про намір компанії припинити контракт сповістило і видання Gizmodo. За його даними, член правління компанії Діана Грін під час зустрічі зі співробітниками в п'ятницю, 1 червня, повідомила їм про відповідне рішення керівництва Google.

Пентагон разом з приватними компаніями, в тому числі Google, здійснює проект Maven, який покликаний створити штучний інтелект для військових безпілотників. Google займалася розробкою технології, яка б дозволяла дрону розпізнавати цілі.

Компанія вирішила відмовитись від участі в проекті через великі репутаційні ризики.

Нагадаємо, у канадському місті Торонто, уздовж східній частині набережної озера Онтаріо, будується нове цифрове місто. Зводить його Sidewalk Labs - фірма, що належить Alphabet, материнській компанії Google.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: