Китай розробляє роботизовані субмарини

Китай розробляє роботизовані субмарини

Нові великі підводні безпілотні апарати дозволять ефективно протидіяти США

В КНР в рамках роботи над проектами по штучному розуму (Artificial Intelligence – AI) ведеться розробка лінійки роботизованих субмарин різних розмірів, які можуть виконувати цілий спектр завдань в морі. Про це повідомляє гонконгське видання The South China Morning Post.

Мова йде про збирання розвідувальних даних, постановку мін і атаки на надводні кораблі супротивника. Очікується, що роботизовані субмарини почнуть бойове чергування вже на початку 2020-х років. Головним їх завданням буде протидія домінуванню США в прибережних морях східної Азії. 

Очікується, що субмарини в рамках проекту АІ будуть діяти разом із іншими надводними і підводними системами і не замінять повністю людську присутність на флоті. Поява таких субмарин буде наступним кроком в розвитку підводних безпілотних апаратів, які на сьогодні відносно малих розмірів і передбачають необхідність активного залучення обслуговуючого персоналу. АІ підвищить автономність таких субмарин, дозволяючи самостійно без допомоги людей операторів вирішувати завдання, які з’являються в рамках підводного плавання. Роботи над проектом 912, який займається підводними безпілотними об’єктами, ведуться в провінції Ляонін. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: