Китайські розробники покажуть свої бойові безпілотники

Китайські розробники покажуть свої бойові безпілотники
Китайський дрон Caihong 5 (СН-5)

КНР готується до початку міжнародного авіашоу в Чжухаї

В вівторок в місті Чжухай (провінція Гуандун) стартує міжнародне «Авіашоу Китай 2018». Китайська корпорація аерокосмічної науки і технологій (CASTC) продемонструє модель невідомого безпілотника в конфігурації стелс. Зовні новий безпілотник подібний до американської системи X-47B, яка створена для застосування на авіаносцях.

Окремі китайські експерти вважають, що мова йде про новий китайський безпілотник СН-7, який можна буде використовувати як для розвідки так і для нанесення ударів. Проте недоліком китайських безпілотників на відміну від американських аналогів є те, що китайські системи не можуть діяти в усіх регіонах світу. Для цього система супутникової навігації КНР BeiDou повинна стати справді глобальною системою. Про це пише китайське видання The Global Times.

Зі свого боку Китайська академія аерокосмічної аеродинаміки (СААА), яка розробила безпілотник СН-5, повідомила про те, що вона створила систему одночасного управління безпілотниками різного типу. Тим самим СААА виконала замовлення іноземного клієнта. Китайські спеціалісти заявляють, що в світі немає поки що подібних систем.

Паралельно із цим Корпорація авіаційної промисловості КНР (AVIC) має намір представили власний ударний безпілотник під назвою «Cloud Shadow». Перевагами цього БПЛА є більша швидкість чим в першого покоління безпілотників, а також здатність літати на висоті вищій чим можуть дістати більшість систем ППО. AVIC стверджує, що їх безпілотник зможе проводити розвідку і наносити удари як на суші так і в морі в умовах бою середньої інтенсивності.

Нагадаємо, СММ ОБСЄ втратила унаслідок глушіння сигналу безпілотний літальний апарат (БПЛА), який спочатку виявив на території ОРДО зенітний ракетний комплекс, а потім слідкував за колоною з технікою біля кордону з РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: