Компанія Renault показала безпілотний концепт-кар: відео

Компанія Renault показала безпілотний концепт-кар: відео

Концепт-кар обладнаний окулярами віртуальної реальності

Французька автомобілебудівна компанія Renault Group показала концепт свого безпілотного електрокара, вперше представленого ще восени цього року. Крім оригінального дизайну, що нагадує житлову кімнату, Renault SYMBIOZ буде також оснащена окулярами віртуальної реальності.

В останні кілька років все більше компаній розробляють безпілотні автомобілі: так, автомобіль Tesla Motors зміг відвезти водія по заданому маршруту (а потім припаркуватися за рогом) ще в минулому році, а цього літа безпілотний автомобіль третього рівня представила компанія Audi. До 2025 року запустити такі автомобілі також планує компанія Honda. Renault обжене японців на два роки: французька компанія планує випустити новий концепт-кар у 2023 році.

За словами представників компанії, система автопілота Symbioz буде перебувати на четвертому рівні автономного водіння, тобто зможе самостійно пересуватися по заданому маршруту. Сам автомобіль зможе перемикатися між трьома режимами управління (стандартним, спортивним і автономним). При автономному режимі водійське крісло буде налаштоване для більшої зручності, а сам водій зможе випробувати вбудовану технологію віртуальної реальності: вона буде синхронізована зі швидкістю транспорту і його положенням на дорозі.

У минулому році один з електрокарів Renault, модель Twizy, використовували в якості платформи для безпілотного автомобіля: так він став першим автомобілем, офіційно пересуваються на території Великобританії самостійно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: