Соцмережу Google+ закриють для звичайних користувачів

Соцмережу Google+ закриють для звичайних користувачів
Компанія Google анонсувала закриття соцмережі Google+

Головною причиною закриття Google+ компанія назвала «низьку популярність»

Компанія Google оголосила, що закриє соціальну мережу Google+ для звичайних користувачів. Процес закриття соцмережі займе близько 10 місяців і завершиться у серпні 2019 року.

В оголошенні компанії йдеться, що після закриття користуватись соцмережею зможуть лише корпоративні клієнти.

Головною причиною закриття Google+ компанія назвала «низьку популярність». Зазначається, що у 90% випадків користувачі заходять у соцмережу на час, що не перевищує 5 секунд.

Крім того, компанія підтвердила, що через помилку в API Google+ закрита інформація із соцмережі потрапила в загальний доступ.

Про це раніше писало американське видання The Wall Street Journal. Повідомлялось, що витік даних стосувався 500 тисяч акаунтів Google+.

Google передбачає, що несанкціонований доступ до даних користувачів Google+ мали до 438 додатків.

Нові правила ЄС про захист даних (GDPR), які набули чинності в травні, вимагають від компаній повідомлення регуляторів про витік даних та інші проблеми протягом 72 годин. Максимальний штраф за порушення становить 2% загальносвітової виручки. Однак оскільки Google виявила проблему ще в березні, цей аспект GDPR не буде застосовано, зазначають експерти.

Проте інтерес до компанії можуть проявити регулятори США. Крім того, їй можуть загрожувати групові позови користувачів, зазначає WSJ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: