Туреччина запустить у виробництво п'ять моделей електрокарів

Туреччина запустить у виробництво п'ять моделей електрокарів

Виробничі потужності будуть розраховані на випуск 200 тисяч електромобілів

Міністр науки, промисловості і технологій Туреччини Фарук Озлю повідомив, що проект створення вітчизняного автомобіля в довгостроковій перспективі принесе країні доходи на рівні 50 млрд євро.

Про це пише агентство Anadolu.

«Цей проект безпосередньо сприяє працевлаштуванню 4 тисяч фахівців, а в його рамках в цілому буде відкрито до 20 тисяч робочих місць», - повідомив Озлю.

Міністр зазначив, що основні параметри проекту визначені, а на його реалізацію буде спочатку виділено 3,2 млрд євро.

«Виробничі потужності будуть розраховані на випуск 200 тисяч автомобілів. Планується випуск п'яти моделей автомобілів. Йдеться про електромобілі, як і планувалося з самого початку», - сказав він.

Коментуючи проект створення вітчизняного автомобіля, Озлю повідомив, що машина буде розрахована на громадян із середнім і високим доходами.

«Це буде не машина класу «люкс». Розраховуємо випускати автомобілі класу С і В. Автомобіль буде вище за якістю зарубіжних аналогів і дешевше їх як мінімум на п'ять відсотків», - сказав міністр.

Раніше у Туреччині було створено компанію з виробництва першого вітчизняного авто Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: