В США готові представити Огляд протиракетної оборони

В США готові представити Огляд протиракетної оборони
В Огляді протиракетної оборони йдеться про необхідність знищувати ворожі ракети на етапі розгону (boost phase)

Вашингтон не планує розміщувати перехоплювачі в космосі

Адміністрація Дональда Трампа має намір розширити потенціал протиракетної оборони для захисту США і союзників. Про це пише ресурс Defense News.

Перш за все мова йде про збільшення орбітального угруповання супутників для відслідковування пусків і траєкторії польотів ворожих ракет. Саме про це йтиметься в Огляді протиракетної оборони (Missile Defense Review), повну версію якого мають опублікувати в четвер. Публікація даного документу відкладалася декілька разів в 2018 році. Як вважають таким чином Вашингтон не хотів створювати додаткових подразників в рамках переговорів із Пхеньяном. 

Очікується, що в Огляді протиракетної оборони мова йтиме про необхідність знищувати ворожі ракети на етапі розгону (boost phase). До цього про це в своїх документах говорив і Конгрес США, який закликав Пентагон вкладати кошти в лазери і безпілотники для виконання відповідного завдання.

Проте збільшення масштабів протиракетної оборони США може відволікти ресурси на модернізацію американського стратегічного ядерного арсеналу. Окрім того нові цілі американської протиракетної оборони можуть викликати критику та недовіру із боку РФ і КНР. Однак в 2018 році Джон Руд, який є заступником міністра оборони США із політичних питань, заявив, що саме розширення кількості супутників і сенсорів для відслідковування пусків і польотів ракет не має сприйматися іншими країнами як провокація. При цьому Руд минулого року заперечив можливість розміщення перехоплювачів для знищення ворожих ракет в космосі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: