В США спустили на воду останній стелс-есмінець

В США спустили на воду останній стелс-есмінець
Есмінець USS Lyndon B. Johnson (DDG 1002)

Есмінець мають спрямувати для боротьби із надводними кораблями супротивника

Судноверф США Bath Iron Works спустила на воду останній із трьох стелс-есмінців проекту DDG 1000. Мова йде про есмінець USS Lyndon B. Johnson (DDG 1002). Про це повідомляє ресурс Defense News.

Даний корабель відрізняється від двох своїх попередників тим, що в рамках створення його надбудови над палубою було використано сталь, а не композитні матеріали. Судноверф пішла на такий крок для заощадження коштів. Проте це може негативно позначитися на малопомітності судна для ворожих радарів. 

Спершу передбачалося, що ВМФ США отримає аж 32 есмінці проекту DDG 1000. Проте із часом через значну вартість проект було зменшено до 3 кораблів. Окрім того есмінці проекту DDG 1000 вирішили спрямувати для боротьби із ворожими кораблями.

До цього планувалося, що судна даного проекту будуть підтримувати вогнем своїх сучасних артилерійських систем висадки морського десанту. Для боротьби із ворожими надводними суднами будуть використовуватися ракети сімейства SM-6.

До слова, британський авіаносець HMS Queen Elizabeth повернувся додому після завершення перших випробувань палубних винищувачів F-35B в США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: