В Японії почала працювати найбільша сонячна електростанція на воді

В Японії почала працювати найбільша сонячна електростанція на воді

Згідно з планами розробників, протягом року електростанція має забезпечити приблизно п'ять тисяч домогосподарств

Одна з найбільших в Японії електростанцій на сонячній енергії була введена в експлуатацію неподалік від Токіо. Про це повідомляє повідомляє NHK.

Унікальність цієї сонячної електростанції полягає в тому, що вона розташована в резервуарі греблі. Понад 50 тисяч панелей сонячних батарей розташовані приблизно на 18 гектарах площі озера за греблею в префектурі Тіба.

Як стверджує компанія-оператор, розташована на воді електростанція є найбільшою у своєму роді в Японії. Згідно з планами, річний обсяг виробництва електроенергії перевищуватиме 16 мільйонів кіловат-годин, що відповідає споживанню електроенергії приблизно п'ятьма тисячами домогосподарств протягом року.

Вироблена електрика продається електроенергетичній компанії Токіо Денрьоку.

Нагадаємо, 19 березня у Києві презентували попереднє техніко-економічного обґрунтування встановлення парку наземних сонячних панелей у Чорнобильській зоні відчуження. Прогнозована потужність станції складатиме 1,2 ГВт. У дослідженні враховано особливості території, рівень радіоактивного забруднення території, на якій заплановано розміщення об'єктів сонячної енергетики, правила радіаційної безпеки під час проведення робіт, а також ряд інших важливих показників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: