Японська компанія створила будівельних роботів (відео)

Японська компанія створила будівельних роботів (відео)
Роботи здатні перевозити вантажі, робити стельові роботи і зварювати металеві конструкції

Роботи мають вирішити проблеми нестачі робочої сили в Японії

Японська компанія Shimizu Corporation представила ряд будівельних роботів, покликаних вирішити одну з найважливіших проблем країни - брак робочої сили.

Перший з них - «Робот-Зварювальник», який автоматично виконує всі види зварювальних робіт без втручання людини, використовуючи для наведення високоточні лазерні прилади.

Другий - «Робот-Транспортер». Пристрій являє собою автономну систему для перевезення матеріалів, доставлених на будмайданчик. Робот розпізнає своє становище за допомогою лазерного датчика і транспортує вантаж на зазначену точку будівництва. При цьому в процесі транспортування він здатний огинати перешкоди, а також самостійно підлаштовуватися під габарити вантажу, що перевозиться.

Третій робот - дворукий Buddy - піднімає будівельні матеріали вагою до 30 кг, проводить стельові роботи і панельну обшивку. Він також орієнтується в просторі за допомогою лазерних датчиків і системи розпізнавання зображень, автономно визначаючи місця, де потрібно виконати ту чи іншу роботу.

Як повідомляється, представлені пристрої вже успішно показали себе на будівельному майданчику при зведенні висотного готелю в районі станції Сін-Осака.

У планах у Shimizu Corporation доручити 10% всіх будівельних операцій роботам вже до 2025 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: