Журналістам показали перший вагон нового японського суперекспреса

Журналістам показали перший вагон нового японського суперекспреса

Максимальна швидкість нового поїзда складе до 360 кілометрів на годину

Наконечник вагона має довжину 16 метрів

Одна з японських залізничних компаній продемонструвала представникам ЗМІ вагон нового суперекспреса «Сінкансен», який знаходиться в стадії розробки.

Склад нового типу E956, розробку якого веде компанія JR Хігасі Ніхон, отримав найменування ALFA-X.

Перший вагон складу був продемонстрований ЗМІ в середу на виробничому підприємстві фірми Kawasaki Heavy Industries в префектурі Хего. Наконечник вагона має довжину 16 метрів, що дещо довше в порівнянні з поїздами «Сінкансен» інших типів. Його розробили для зниження опору повітря, а також рівня шуму при входженні в тунелі.

Компанія JR Хігасі Ніхон ставить за мету збільшити максимальну швидкість нового поїзда до 360 кілометрів на годину, що на 40 кілометрів швидше суперекспреса серії E5, які обслуговують лінію Тохоку.

Компанія веде розробку ще одного вагона для випробувань, з ще більш продовгуватим наконечником. Завершити розробку і того, і іншого вагона передбачається в травні майбутнього року. Далі мають бути додаткові випробування для перевірки швидкості, рівня шуму і комфортності, перш ніж нові склади будуть введені в експлуатацію в 2030 фінансовому році, коли лінія Хоккайдо «Сінкансен» дотягнеться до міста Саппоро на півночі Японії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: