Безсмертний розповів, як насправді Росія захоплює Білорусь

Безсмертний розповів, як насправді Росія захоплює Білорусь
Політик нагадав, що загострення у відносинах Росії та Білорусі мають циклічний характер

Безсмертний вважає, що наразі Росія захоплює майно та ресурси Білорусі і обмежує її політичний суверенітет

Росія фактично продовжує процес експансії Білорусі, використовуючи економічні механізми. Про це в ефірі каналу NewsOne заявив український політик, Надзвичайний та Повноважний посол України у Білорусі (2010-2011 рр.) Роман Безсмертний.

На думку політика, об’єднання Росії та РБ не обов’язково має бути закріплене формально, але вчорашня заява Лукашенка лише підтверджує «експансіоністське захоплення Білорусі».

«Відбувається захоплення Росією майна, ресурсів Білорусі, обмеження політичного суверенітету. А відбріхування Лукашенка лише підтверджує, що цей процес триває», - вважає Безсмертний.

Політик нагадав, що загострення у відносинах Росії та Білорусі мають циклічний характер. Як правило, це листопад-грудень, коли актуально стає дискусія по тарифах на енергоресурси. Далі – березень-квітень, коли починаються розмови про кредити для Білорусі.

«І так кожного року на шальку терезів ставляться з одного боку тарифи і сума кредиту, а з іншого – глибина «інтегрування» Білорусі в Росію», - сказав він.

За словами Безсмертного, теза про те, що Росія годує Білорусь – це велика брехня.

«Тому що насправді Росія паразитує на Білорусі, а Лукашенко у цій схемі – лише інструмент по роздяганню білоруса», - заявив колишній посол.

Він пояснив, що давальницька схема по нафті та газу – це не дотування, а забирання ресурсу в Білорусі. У зв’язку з тим, що дві країни – це єдина митна територія, усі експортно-імпортні операції обліковуються і обраховуються у Москві.

«З усього цього статистично Білорусь отримує ледь 18%. Хоча в реальних показниках її заробіток мав би досягати майже 40%. Сьогодні немає зовнішньоекономічної операції, від якої б не програвала Білорусь. Паралельно з цим іде захоплення майна цієї країни», - наголосив Безсмертний. 

При цьому, за словами політика, якщо сам Лукашенко ще має певний «наїдок» від здачі державних інтересів, то найбільше програють від російського захоплення звичайні білоруси.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: