ЦРУ опублікувало майже півмільйона документів про бен Ладена та «Аль-Каїду»

ЦРУ опублікувало майже півмільйона документів про бен Ладена та «Аль-Каїду»
Усама бен Ладен

Файли були отримані під час рейду 2011 року на житловий комплекс Усами бен Ладена в Пакистані

Центральне розвідувальне управління  США (ЦРУ) опублікувало майже 500 тис. документів, отриманих під час ліквідації ватажка «Аль-Каїди» Усами бен Ладена у травні 2011 року.

Про це йдеться в повідомленні ЦРУ.

«Сьогодні ми опублікували майже 470 тис. файлів, отриманих під час рейду 2011 року на житловий комплекс Усами бен Ладена в Абботабаді, Пакистан», – зазначається в повідомленні.

«Директор ЦРУ Майк Помпео вирішив оприлюднити їх в інтересах прозорості і для кращого розуміння «Аль-Каїди» та Усами бен Ладена», – зазначили у відомстві.

«Сьогоднішній реліз відновлених листів «Аль-Каїди», відео, аудіо та інших матеріалів дає можливість американському народу одержати додаткову інформацію про плани і роботу цієї терористичної організації. ЦРУ продовжуватиме шукати можливості для обміну інформацією з американським народом відповідно до нашого зобов'язання щодо захисту національної безпеки», – про це йдеться у заяві, оприлюдненій главою ЦРУ на сайті організації.

Повідомляють, що в документах є особистий щоденник Усами бен Ладена, приблизно 79 тис. аудіо- і графічних файлів, понад 10 тис. відеофайлів, «домашні відео» аль-Каїди, відеоролики чи заяви Усами бен Ладена.

Матеріали опубліковано в оригіналі арабською мовою. Документи доступні на сайті ЦРУ.

Ватажка екстремістського ісламського угруповання «Аль-Каїда» Усаму бен Ладена назвали у США»ворогом номер один» після того, як 11 вересня 2001 року терористи, яких він надихнув, спрямували літаки на будівлі Всесвітнього торгового центру у Нью-Йорку і на Пентагон.

У ніч із 1 на 2 травня 2011 року його ліквідували американські спецпризначенці в місті Абботтабад.

Нещодавно у США вперше опублікували 2891 документ про вбивство 35-го президента країни Джона Кеннеді.

Після цього організація WikiLeaks пообіцяла заплатити 100 тисяч доларів за неопубліковані документи про вбивство Кеннеді.

Наприкінці жовтня  Дональд Трамп вирішив опублікувати усі документи стосовно вбивства Кеннеді.

Журналісти уже знайшли інтригуючі подробиці розсекречених документів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: