Фріланд та Помпео поговорили про підтримку України

Фріланд та Помпео поговорили про підтримку України
Очільниця МЗС Канади Христя Фріланд та глава Держдепартаменту США Майк Помпео

Глава МЗС Канади зазначила, що дискусії з Помпео були «продуктивними»

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд та державний секретар США Майк Помпео поговорили про Україну під час зустрічі в Оттаві.

Про це розповіла сама Христя Фріланд, повідомляє «Укрінформ».

«Ми з секретарем Помпео мали змогу обговорити ряд дуже важливих питань, серед яких: саміт лідерів G7 у Франції, кризи у Венесуелі й Гонконзі, підтримку України перед лицем російської агресії, а також ситуацію в Кашмірі, Арктиці, Японії, Південній Кореї й ратифікацію нової NAFTA», - сказала Фріланд.

Вона додала, що дискусії з Помпео були «продуктивними» і нагадала, що Канада та США очолюють у Європі багатонаціональні батальйони НАТО, метою яких є стримування можливої російської агресії.

«НАТО - наріжний камінь північноатлантичної безпеки та оборони, особливо зараз, коли ми боремося зі старими та новими загрозами північноамериканській й глобальній безпеці, як то: насильницький екстремізм, кібератаки й зусилля зловмисників із підриву нашої демократії», - зазначила глава МЗС Канади.

Фріланд також зазначила, що Канада не може примиритися із порушенням Росією міжнародного права шляхом вторгнення та анексії Криму й підтримки війни на Донбасі.

Також Помпео закликав союзників США продовжити протистояти агресії РФ в Європі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: