ЄС пропонує переговори про вступ Албанії та Північної Македонії

ЄС пропонує переговори про вступ Албанії та Північної Македонії
Минулого року Єврокомісія вже рекомендувала Раді ЄС почати офіційні переговори про вступ Албанії та Північної Македонії

Сьогодні в комітеті Європарламенту з питань закордонних справ обговорюватиметься щорічний пакет про розширення Євросоюзу

Європейська комісія повторно рекомендує почати переговори про вступ Албанії та Північної Македонії до Євросоюзу. Про це повідомляє у Twitter єврокомісар з питань розширення і політики добросусідства Йоханнес Хан.

Відзначимо, сьогодні в комітеті Європарламенту з питань закордонних справ Хан представив щорічний пакет про розширення Євросоюзу.

«Гарні новини для Албанії та Північної Македонії! Єврокомісія повторює свої рекомендації від минулого року про початок переговорів про вступ до ЄС з обома країнами», - додав він.

Нагадаємо, в квітні минулого року Єврокомісія вже рекомендувала Раді ЄС почати офіційні переговори про вступ Албанії та Північної Македонії.

Однак французький президент Еммануель Макрон пізніше заявив, що Париж скептично ставиться до думки про розширення Європейського союзу за рахунок Балкан. Після цього міністри закордонних справ країн ЄС відклали початок переговорів про вступ до ЄС з Албанією і Македонією до літа 2019 року через додатковий опір Нідерландів і Данії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: