Макрон отримав нове ім’я в Полінезії

Макрон отримав нове ім’я в Полінезії
Президент Франції перед початком офіційної промови подякував полінезійцям за теплий прийом місцевою мовою
Фото: rfe

Для Еммануеля Макрона влаштували церемонію за участю 600 танцюристів і музикантів у традиційному вбранні, а також вершників в обладунках

Президент Франції Еммануель Макрон отримав нове ім'я в ході урочистої церемонії зустрічі на острові Хіва-Оа у Французькій Полінезії. Це є однією з давніх місцевих традицій, повідомляє журнал Le Nouvel Observateur.

«Наша частина французької ідентичності бажана і ми приймаємо її: ми – маркізійці, полінезійці, французи, і ми пишаємося, пане президенте», – сказала мер комуни Хіва-Оа Жоель Фребо в ході урочистої церемонії зустрічі Макрона.

Після цього вона дала главі держави нове ім'я – Ті Ака Іки Тааоа (Te Haka Iki Taaoa), яке перекладається як «великий лідер, який крокує вперед і піде далеко».

Своєю чергою, Макрон перед початком офіційної промови подякував полінезійцям за теплий прийом місцевою мовою.

Згідно з відеокадрами, для Макрона влаштували церемонію за участю 600 танцюристів і музикантів у традиційному вбранні, а також вершників в обладунках. Вони виконували бойові пісні і танці, а перед початком заяви лідера – гімн Франції.

Нагадаємо, у Франції на білбордах зобразили Макрона в образі Гітлера. Прокуратура відкрила справу (фото).

До слова, француза Дам'єна Тареля, який дав ляпаса президенту Макрону, засудили до 18 місяців позбавлення волі, 14 з яких – умовно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: