Манафорт страждає від депресії і тривожності - адвокати

Манафорт страждає від депресії і тривожності - адвокати
Пол Манафорт

Умови утримання Манафорта під вартою вплинули на його фізичне і душевне здоров'я, запевняють адвокати

Екс-керівник передвиборного штабу Дональда Трампа Пол Манафорт, який перебуває в попередньому ув'язненні, страждає від депресії і використовує інвалідну коляску.

Про це йдеться у клопотанні його адвокатів, поданому в суд у вівторок, 8 січня.

«Важливо відзначити, що умови утримання пана Манафорта під вартою вплинули на його фізичне і душевне здоров'я. Ось лише один приклад: протягом багатьох місяців пан Манафорт страждає від жорстокої подагри, яка часом приковує його до інвалідного візка. Він також страждає від депресії і тривожності, адже через обмеження на сімейні візити дуже мало контактує зі своєю сім'єю», - йдеться у тексті клопотання.

Адвокати підкреслили, що Манафорт залишав в'язницю тільки для того, щоб спілкуватися із прокурорами та відвідувати суд. При цьому часто цілими днями йому доводилося відповідати на питання слідства.

У зв'язку із зазначеними фактами вони виступають проти дій спецпрокурора Роберта Мюллера, який на підставі ряду обставин звинуватив Манафорта в дачі неправдивих свідчень. 

За словами адвокатів, Манафорт міг дійсно забути ті чи інші обставини або помилитися у викладі подій, але це не означає, що він свідомо намагався ввести в оману слідство.

Напередодні команда адвокатів Пола Манафорта випадково поширила документальне підтвердження, яке вказує на факт його зустрічі з колишнім російським розвідником Костянтином Килимником та обговорення ними українського «мирного плану».

Раніше із судових документів стало відомо, що Пол Манафорт збрехав розслідуванню Мюллера принаймні по п'яти суттєвих епізодах після того, як почав співпрацювати зі слідством.

Також ЗМІ повідомили, що мільйони, які Манафорт завинив олігарху Дерипасці, намагався стягнути екс-розвідник РФ.

У грудні 2018 року спецпрокурор Роберт Мюллер звинуватив Манафорта в порушенні умов співпраці зі слідством.

Після цього ЗМІ повідомили, що у США готують нові звинувачення Манафорту.

Як відомо, суддя окружного суду Александрії (штат Вірджинія)  за клопотанням прокуратури зняв 10 звинувачень проти Манафорта. Але обвинувачення матиме право відновити їх пізніше. 

Суд призначив дату вироку для Манафорта на 8 лютого 2019 року.

Як повідомляв «Главком», присяжні визнали Манафорта винним за вісьмома з 18 пунктів обвинувачення.

Президент США Дональд Трамп назвав «дуже сумним» вердикт у справі колишнього керівника його передвиборчого штабу Пола Манафорта.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: