Меркель: Німеччина не готова до повторного локдауну, але карантин посилять

Меркель: Німеччина не готова до повторного локдауну, але карантин посилять
Ангела Меркель заявила, що Німеччина не готова до повторного жорсткого карантину через другу хвилю епідемії коронавірусу

Необхідно зробити все, щоб контролювати кількість заражених і відстежувати їх контакти», – заявила канцлер

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Німеччина не готова до повторного жорсткого карантину через другу хвилю епідемії коронавірусу.

Про це повідомляє Handelsblatt.

«Те, що ми будемо робити в найближчі дні та тижні матиме вирішальне значення для того, як ми переживемо пандемію. Необхідно зробити все, щоб контролювати кількість заражених і відстежувати їх контакти», – заявила канцлер.

Меркель нагадала, що в цьому році бюджет Німеччини був прийнятий із урахуванням заборгованості в 250 мільярдів євро.

Попри відмову запроваджувати локдаун, у Німеччині в регіонах з високими темпами поширення коронавірусу – щонайменше 50 випадків зараження на 100 тисяч населення протягом тижня – бари, ресторани та інші заклади громадського харчування закриватимуться о 23:00, а кількість учасників приватних вечірок і зустрічей обмежуватиметься 10 особами з максимум двох домогосподарств.

Наразі саме вечірки й зустрічі в дружньому колі з різноманітної нагоди вважаються головним джерелом заражень коронавірусом.

Пакет ухвалених рішень передбачає й розширення маскового режиму в регіонах, де протягом тижня фіксується мінімум 35 випадків зараження на 100 тисяч населення. Носіння масок також запровадять у всіх місцях, де протягом тривалого часу скупчуються люди.

За останню добу в Німеччині на коронавірус захворіли 6063 осіб, 31 помер. Всього з початку епідемії коронавірус діагностували у 341 742 осіб, 9771 помер.

Напередодні президент Франції Еммануель Макрон оголосив комендантську годину в Парижі і ще восьми містах.

Також вчора в Італії зафіксовано найбільшу кількість нових випадків Covid-19 від початку пандемії.

В Україні за добу 13 жовтня коронавірусне захворювання підтвердили ще у 5590 осіб. Це на 1170 випадків більше, ніж днем раніше (4420). 

Загалом від початку пандемії станом на ранок 14 жовтня в країні, за офіційними даними, заразилися коронавірусом 276177 людей, одужали 118699 осіб, летальних випадків – 5229.

Також повідомлялося, що у Києві антирекорд смертей від коронавірусу за добу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: