Мільйони орхідей знищили через пандемію коронавірусу

Мільйони орхідей знищили через пандемію коронавірусу
Орхідеї, які є символом гостинності в Таїланді, скуповували готелі і ресторани для оздоби приміщень

Більше половини всіх орхідей, які вирощуються в країні, йдуть на експорт

Через пандемії коронавірусу в Таїланді – головному світовому експортері орхідей – доводиться знищувати мільйони квітів. Про це пише Bloomberg з посиланням на тайську асоціацію виробників орхідей (Thai Orchids Garden Enterprise Association).

Більше половини всіх орхідей, які вирощуються в країні, йдуть на експорт. Найбільшими покупцями є США і Європа. Решта реалізується за рахунок внутрішнього попиту. Однак на тлі пандемії коронавірусу квіти перестали купувати як міжнародні партнери, так і місцеві клієнти.

Раніше орхідеї, які є символом гостинності в Таїланді, скуповували готелі і ресторани для оздоби приміщень, але через катастрофу індустрії туризму квіти виявилися не потрібні. В результаті сукупний попит на орхідеї в королівстві упав на 95 відсотків.

«Покупців фактично немає, і навіть якщо б ми хотіли експортувати орхідеї, ми б все одно не змогли це зробити. Більшість пасажирських рейсів, які зазвичай використовуються для транспортування, скасовані», – заявили в асоціації.

З аналогічними проблемами зіткнулися виробники тюльпанів в Нідерландах.

Нагадаємо, 26 лютого, у столичному парку «Перемога» біля станції метро «Дарниця» невідомі викопали з клумби цибулинки тюльпанів та нарцисів, що вже почали проростати. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: