Міноборони Британії хоче відкрити дві нові військові бази після Brexit

Міноборони Британії хоче відкрити дві нові військові бази після Brexit

Британський міністр оборони Гевін Вільямсон 

Британські військові бази можуть з’явитися на Карибах і в Азії

Велика Британія планує створити у Карибському регіоні й південно-східній Азії військові бази.

Про це в інтерв'ю Sunday Telegraph заявив міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон.

«Велика Британія працює над планами будівництва двох нових військових баз на Карибах і в південно-східній Азії», - повідомив він.

Ці плани є частиною зусиль, спрямованих на те, щоб «бути більш оптимістичними» щодо долі Великої Британії після того, як вона покине Європейський Союз, і зробити її знову «воістину глобальним гравцем». Після виходу Британії з ЄС, упевнений міністр, «політичний фокус радикально зміститься», і Британія повинна буде поглиблювати відносини з Австралією, Канадою, Новою Зеландією, країнами Карибського басейну, а також країнами Африки.

Велика Британія вже має бази на Кіпрі, у Гібралтарі, на Фолклендських островах і на острові Дієго-Гарсія. У 1968 році Велика Британія залишила військові бази у південно-східній Азії і в Перській затоці.

Вільямсон назвав «хорошим розумним плануванням» план дій уряду Великої Британії щодо непередбачених обставин у разі хаотичного Brexit, що передбачає переведення 3500 військовослужбовців у стан бойової готовності.

Як відомо, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей скоротила канікули для чиновників уряду і зустрінеться з ними 2 січня, щоб обговорити питання щодо Brexit.

Нагадаємо, Велика Британія так і не змогла ратифікувати угоду про Brexit. Голосування за цей документ мало пройти 11 грудня, проте Мей заявила, що парламент проведе голосування після 14 січня.

Як повідомлялося, британський уряд почав повномасштабну підготовку до жорсткого Brexit.

Європейська комісія розробила і представила 19 грудня план заходів на випадок виходу Великої Британії з ЄС без угоди.

До слова, главу міноборони Великобританії Гевіна Вільямсона звинуватили в тому, що він почав кампанію проти прем'єр-міністра Терези Мей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: