Невідомі підпалили у Берліні турецьку мечеть

Невідомі підпалили у Берліні турецьку мечеть
Поліцейські на місці пожежі

Поліція виходить з того, що йдеться про політично вмотивований злочин

У ніч на неділю, 11 березня, в Берліні троє молодих людей вчинили напад на турецьку мечеть в районі Райнікендорф: розбили вікно і влаштували там пожежу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Перехожі, які це побачили, викликали поліцію, проте правоохоронцям не вдалося затримати зловмисників. Пожежники загасили вогонь, але одне з приміщень мечеті повністю вигоріло. Поліція виходить з того, що йдеться про політично вмотивований злочин.

За день до цього в місті Лауффен-на-Neккарі в землі Баден-Вюртемберг також турецьку мечеть закидали «коктейлями Молотова». За даними поліції, поки не ясно, чи носить цей напад ісламофобський характер.

У січні-лютому кілька нападів на релігійні громади, що входять до Турецько-ісламського союзу релігійних установ у Німеччині, були зафіксовані в різних регіонах Німеччини. У зв'язку з тим, що ці мечеті, поміж іншого, були розписані антитурецькими гаслами із зображенням перекресленого прапора Туреччини, поліція не виключає, що за злочинами можуть стояти курдські радикали. Ці напади можуть бути пов'язані з військовою операцією Туреччини проти курдів в Північній Сирії «Оливкова гілка».

Нагадаємо, 20 січня Туреччина розпочала операцію «Оливкова гілка» в сирійському районі Африн. Бойові дії тривають проти формувань курдів — «Сил народної самооборони» та партії «Демократичний союз». Літаки ВПС Туреччини завдали ударів по більш ніж 170 цілях в Африні. Закінчити операцію президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган обіцяв «упродовж короткого часу».

10 березня Ердоган заявив, що після завершення операції «Оливкова гілка» в сирійському Афріні Туреччина може почати нові антитерористичні операції в Сирії.

Нагадаємо, турецькі військові в ході операції «Оливкова гілка» в сирійському Афріні взяли під контроль одне з найбільших міст в регіоні - Джіндерес.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: