Туреччина може розпочату нову військову операцію в Сирії

Туреччина може розпочату нову військову операцію в Сирії
Президент Туреччини Реджеп Ердоган

Ердоган запевняє, що мета Туреччини – «не захоплення чужих територій, а ліквідація загрози тероризму в регіоні»

Після завершення операції «Оливкова гілка» в сирійському Афріні Туреччина може почати нові антитерористичні операції в Сирії.

Про це в суботу на мітингу в Мармарисі заявив президент Туреччини Реджеп Ердоган, повідомляє «Анадолу».

«Ми ведемо відповідні обговорення. Мета Туреччини - не захоплення чужих територій, а ліквідація загрози тероризму в регіоні. Туреччина буде боротися з терористами всюди, де вони орудують»", - сказав він.

За словами Ердогана, Анкарі «добре відомі» цілі в Сирії терористів і тих, хто їх підтримує. «Тому Туреччина веде з ними рішучу боротьбу», - заявив президент.

 Він також додав, що під час операції в Афріні нейтралізовано 3213 терористів.

Крім того, Ердоган розкритикував НАТО за те, що Альянс не підтримав турецьку військову операцію в Сирії. «Гей, НАТО, де ти?», - сказав президент Туреччини і звинуватив Альянс у подвійних стандартах.

Ердоган сказав, що Туреччина направила війська в зону конфлікту на прохання НАТО, але не отримала підтримки в обмін. Турецький лідер закликав НАТО прийти на допомогу країні, заявивши, що її кордони зараз «перебувають під загрозою».

Нагадаємо, турецькі військові в ході операції «Оливкова гілка» в сирійському Афріні взяли під контроль одне з найбільших міст в регіоні - Джіндерес.

До слова, Туреччина закликає США зупинити потік курдських бійців у Сирію.

Раніше повідомлялося, що президент Сирії Башар аль-Асад заявив, що його війська продовжать наступ на утримуваний повстанцями анклав Східна Гута на околиці столиці Дамаска, припинити який закликає міжнародна спільнота.

5 березня сирійський центр моніторингу прав людини, який знаходиться у Лондоні (Велика Британія), заявляє про те, що урядові сирійські сили і їхні союзники у результаті наступу захопили більше третини Східної Гути, яка контролюється повстанцями.

7 березня стало відомо, що в результаті інтенсивних ударів сирійського режиму по контрольованому повстанцями району Східна Гута загинули вже більше 800 мирних жителів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: