Нові прийоми кремлівської пропаганди. У соцмережах Путіна хвалять... покійники

Нові прийоми кремлівської пропаганди. У соцмережах Путіна хвалять... покійники

Від імені мертвих людей Путіна хвалять у соцмережах

Користувачі російської соціальної мережі «Вконтакте» звернули увагу на те, що в ній стали з'являтися хвалебні повідомлення на адресу президента Росії Володимира Путіна, відправлені з акаунтів, які, судячи з їх змісту, належать уже померлим людям. Про це пише Російська служба BBC.

Такі повідомлення зазвичай публікуються в популярних регіональних і галузевих спільнотах. Як мінімум деякі з цих записів містять хештег «ПутінКрут».

При цьому люди, з акаунтів яких приходять ці повідомлення, не з'являлися в мережі довгий час (іноді - кілька років), а на їхніх сторінках друзі і родичі залишають записи, з яких випливає, що власник сторінки помер.

У прес-службі «Вконтакте» радіостанції «Говорить Москва» підтвердили, що такі випадки були. У соціальній мережі пояснили, що всі ці акаунти були зламані. Зараз сторінки, з яких відправлялися підозрілі повідомлення, вже заблоковані.

Як зазначає видання «Медіазона», деякі із записів були проілюстровані картинками з логотипом «Молодої гвардії Єдиної Росії», однак в самій організації факт використання її логотипу для агітації від імені померлих людей поки не прокоментували.

Записи з хештегом «ПутінКрут» почали з'являтися в день прес-конференції Володимира Путіна, яка пройшла 14 грудня. При цьому не всі вони відправлялися зі сторінок померлих людей: деякі акаунти належать і живим людям.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: