«Буде гірше, ніж в Сребрениці». Десять свіжих одкровень президента країни-агресора про Україну і не тільки

Путін говорить
«Буде гірше, ніж в Сребрениці». Десять свіжих одкровень президента країни-агресора про Україну і не тільки
Володимир Путін
Фото: gazeta.ru

Путін щиро вважає, що українці мало чим відрізняються від росіян

14 грудня відбулась щорічна підсумкова прес-конференція президента Росії Володимира Путіна. Цього року вона вже традиційно зібрала «рекордну кількість журналістів» — на зустріч з господарем Кремля було акредитовано 1640 представників преси.

Найгостріший момент кількагодинного спілкування стосувався України. Представник агенції УНІАН Роман Цимбалюк в емоціній формі звернувся до глави країни-агресора навіть не з питанням, а виступом, у якому нагадав Путіну, що «його люди влаштували в Україні різанину». Реакція Путіна була очікувана: ніякої російської армії в Україна нема, але є хтось інший, який не дозволяє «націоналістам влаштувати різанину».

Загалом же наближення виборів дається взнаки, тому російський президент більше говорив про внутрішні проблеми, яких у Росії чимало.

Про російську армію на Донбасі

Російської армії на території Донбасу немає. Але там дійсно створені певні військові формування, які є самодостатніми і готові відбити будь-які великомасштабні військові акції проти Донбасу. Ми вважаємо, що це відповідає інтересам тих людей, які проживають на цій території, тому що якщо у них такої можливості не буде, різанина, і навіть гірше, ніж в Сребрениці, буде здійснена так званими націоналістичними батальйонами. І їх ніщо не зупинить, в тому числі, і звернення до правозахисних міжнародних організацій.

Про Мінські домовленості

Ефективність «Мінського формату» — низька. Насамперед — через неконструктивну позицію київської влади. Немає ніякого бажання реалізовувати Мінські домовленості, розпочати справжній політичний процес, результатом якого може стати реалізація договору про особливий статус Донбасу, який закріплений у відповідному законі України, прийнятому Радою, але не введеного через різні причини в дію.

Про Саакашвілі

Те, що робить Саакашвілі (мова про останні події в Україні, - «Главком») — це плювок в обличчя грузинського народу і плювок в обличчя українського народу. Він же людина, яка була президентом Грузинської незалежної держави, а тепер носиться там (в Україні) по площах і кричить на весь світ «Я - українець!» У вас що, в Україні немає справжніх українців?

Про «один народ»

Слов'янський світ складно розвивався. З багаточисленних племен утворилася Русь, центром якої був Київ. І в цьому сенсі наші історичні, духовні та інші коріння дають мені право говорити, що в основі своїй ми — один народ

Про наступні вибори Путіна в Росії

Це буде самовисування. Але я розраховую на підтримку політичних сил. Також розраховую на широку підтримку громадян

Про авіакастрофу під Смоленськом

«Ми просто втомилися від подібного блефу.  Якщо, за вашою версією, на борту були вибухи, то звідки літак злетів? З Москви або з Варшави? Значить, там їх і поклали (вибухові пристрої). Шукайте у себе».

Про армію

Ми будемо приділяти необхідну увагу розвитку армії і флоту, не втягуючись в гонку озброєнь і не руйнуючи бюджет

Про Трампа і стосунки з США

Є речі, які він і хотів би зробити, але не зміг поки… Він говорив про покращення відносин з Росією. Це ж очевидно, що навіть якщо він цього і хотів, він не взмозі цього зробити через відомі обмеження... Не знаю, чи є у нього ще таке бажання або повністю воно вичерпано, я сподіваюся, що воно є, і виходжу з того, що, в кінці кінців, в інтересах американського і російського народів ми все-таки нормалізуємо наші відносини, будемо розвивати їх, будемо реагувати на спільні безпекові загрози.

Про втручання РФ у справи США

Це все придумано людьми, які знаходяться в опозиції до Трампа, щоб надати його роботі нелегітимний характер.

Про допінг-скандал

Скандал роздувається напередодні російського внутрішньополітичного календаря (мова про наближення президентських виборів. «Главком»). Хто б що не говорив, я переконаний і знаю, що так і є.

Анастасія Дейна, «Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: