Польща заявила, що не визнає російських «виборів» в окупованому Криму

Польща заявила, що не визнає російських «виборів» в окупованому Криму
МЗС Польщі нагадує, що за резолюцією Генеральної асамблеї ООН від 27 березня 2014 року анексія Криму Російською Федерацією визнана порушенням міжнародного права

Вибори губернатора Севастополя були незаконними, як і голосування за представників, так званих державної ради «Республіки Крим» і, так званої місцевої ради Сімферополя, – йдеться у заяві

Польща оголосила про невизнання російських місцевих виборів, проведених в окупованому Криму та Севастополі 13 вересня. Відповідну заяву оприлюднило міністерство закордонних справ Польщі.

«Вибори губернатора Севастополя були незаконними, як і голосування за представників, так званих державної ради «Республіки Крим» і, так званої місцевої ради Сімферополя… Ця позиція випливає із безпосередніх зобов’язань Польщі як члена ООН», – йдеться у заяві.

МЗС Польщі нагадує, що за резолюцією Генеральної асамблеї ООН від 27 березня 2014 року анексія Криму Російською Федерацією визнана порушенням міжнародного права.

Також у МЗС нагадали про систематичні порушення окупаційною владою прав людини, особливо щодо кримських татар.

«Ми закликаємо до міжнародної солідарності для протидії цим діям Російської Федерації на анексованому півострові... Польща продовжить підтримку незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України», – додають у заяві.

Зазначається також, що МЗС Польщі підтримує заяву Європейської служби зовнішніх справ, у якій також йдеться про невизнання виборів в окупованому Криму.

Як повідомлялося, президент Польщі Анджей Дуда планує приїхати в Україну з візитом у жовтні.

ЄС відмовився визнавати вибори в анексованому Криму.

Нагадаємо, що Росія вирішила провести в окупованому Криму «вибори губернатора».

Крім того, Україна звертатиметься до міжнародних партнерів з проханням засудити організацію цього «голосування», в тому числі шляхом посилення санкційного тиску на Росію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: