Посол США відвідав затриманого в Росії американця-«шпигуна»

Посол США відвідав затриманого в Росії американця-«шпигуна»
У Москві за підозрою в шпигунстві затриманий громадянин США Пол Уілан
Фото: Reuters

Посол Гантсман висловив підтримку Уіланові і запропонував допомогу посольства

Посол Сполучених Штатів Америки в Росії Джон Гантсман відвідав затриманого в Москві громадянина США Пола Уілана, якого Росія звинувачує у «шпигунстві», повідомили в Державному департаменті США.

«Посол Гантсман висловив підтримку Уіланові і запропонував допомогу посольства», – мовиться також у короткому повідомленні з Вашингтона.

Раніше 2 січня речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявляла, що Москва надала США консульський доступ до затриманого.

Перед тим державний секретар США Майкл Помпео висловлював сподівання, що найближчим часом США зможуть отримати консульський доступ до свого громадянина, арештованого в Росії за підозрою у шпигунстві. У разі, якщо затримання невиправдане, США будуть домагатися негайного звільнення американця, додав держсекретар.

Нагадаємо, 28 грудня 2018 року в Москві співробітниками Федеральної служби безпеки Російської Федерації при проведенні «шпигунської акції» затриманий громадянин США Пол Уілан.

Сполучені Штати Америки вимагають забезпечити консульський доступ до американського громадянина, затриманого Федеральною службою безпеки РФ за підозрою в шпигунстві.

Родина затриманого в Москві громадянина Сполучених Штатів Пола Уілана відкидає звинувачення у шпигунстві Федеральної служби безпеки Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: