Родина затриманого в Москві американця відкидає звинувачення у шпигунстві

Родина затриманого в Москві американця відкидає звинувачення у шпигунстві
У Москві за підозрою в шпигунстві затриманий громадянин Сполучених Штатів

Про затримання Пола російською Федеральною службою безпеки родина дізналася лише після публікацій у ЗМІ

Родина затриманого в Москві громадянина Сполучених Штатів Пола Уілана відкидає звинувачення у шпигунстві Федеральної служби безпеки Росії.

Про це повідомив брат-близнюк Пола Девід Уілан, зазначивши, що в Москву Пол приїхав на весілля до знайомого, передає CNN.

Як розповів брат затриманого, 48-річний Пол Уілан прилетів у Москву 22 грудня на весілля до колишнього колеги, морського піхотинця — той мав одружитися з росіянкою. Коли Пол не прийшов на саме весілля, колега надіслав йому повідомлення, проте не отримав відповіді.

За словами брата, про затримання Пола російською Федеральною службою безпеки родина дізналася лише після публікацій у ЗМІ.

«Коли ми спочатку не могли з ним зв'язатися, ми хвилювалися, зараз ми все ще хвилюємося, але принаймні знаємо, що він живий», — розповів Девід.

Він додав, що невинуватість брата не викликає сумнівів у родини й близькі сподіваюся, що йому забезпечать дотримання всіх прав.

Брат розповів, що Пол народився в британській родині в Канаді, нині жив в американському штаті Мічиган. Пол Уілан є відставним морським піхотинцем США і декілька разів брав участь у поїздках морської піхоти США до Іраку.

З 2016 року Пол Уілан був директором служби корпоративної безпеки компанії з виробництва автомобільних деталей BorgWarner. Прес-секретарка компанії зазначила, що BorgWarner не має об'єктів у Росії.

Нагадаємо, 28 грудня 2018 року в Москві співробітниками Федеральної служби безпеки Російської Федерації при проведенні «шпигунської акції» затриманий громадянин США Пол Уілан.

Сполучені Штати Америки вимагають забезпечити консульський доступ до американського громадянина, затриманого Федеральною службою безпеки РФ за підозрою в шпигунстві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: