Прем’єр Франції пообіцяв «присікати» протести після акцій «жовтих жилетів»

Прем’єр Франції пообіцяв «присікати» протести після акцій «жовтих жилетів»

Протести «жовтих жилетів» у Франції

Уряд Франції готує новий закон, який посилить покарання для учасників заворушень під час вуличих акцій

Прем'єр-міністр Франції Едуард Філіпп заявив, що в країні будуть «присікати» несанкціоновані протести після акцій, влаштованих «жовтими жилетами».

В ефірі телеканалу TF1 Філіпп зазначив, що уряд Франції готує новий закон, який посилить покарання для учасників заворушень під час вуличих акцій.

«Необхідно зберегти свободу маніфестацій у Франції й не можна карати тих, хто хоче мирно використовувати це право. Тому уряд виступає за те, щоб наш закон був доповнений, були ухвалені нові (норми щодо громадян — ред.), які не виконують вимог про подачу заявки (на проведення акцій — ред.), які беруть участь у неоголошених протестах та приходять на них у капюшонах і з закритими обличчями. Необхідно збільшити їхню громадянську відповідальність. Аж до того, що платитимуть не платники податків, а ті, хто все руйнують», - заявив Філіпп.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон засудив насильство під час восьмої хвилі протестів «жовтих жилетів» і закликав сторони до діалогу. На думку президента, насильство знову «атакувало республіку, її захисників, представників, символи». Як вважає Макрон, ті, хто роблять подібні дії, забувають про «громадянські домовленості».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: