Президент Франції закликав протестувальників до діалогу

Президент Франції закликав протестувальників до діалогу
5 січня у Франції відновилися акції протесту «жовтих жилетів»
Фото: AFP

Макрон засудив насильство під час протестів «жовтих жилетів»

Президент Франції Еммануель Макрон закликав учасників руху «жовтих жилетів» до діалогу та засудив насильство під час протестів.

Про це Макрон написав на своїй сторінці у Twitter.

На його думку, насильство знову «атакувало республіку, її захисників, представників, символи».

«Ті, хто роблять подібні дії, забувають про цивільну угоду. Верховенство права торжествуватиме. Усім необхідно взяти себе в руки, щоб прийти до обговорення і діалогу», - вважає Макрон.

Зазначимо, 5 січня у Франції відновилися акції протесту «жовтих жилетів». Планувалося, що заплановані відразу у декількох містах країни акції протесту будуть мирними.

Нетривалі сутички стались між між правоохоронними органами і «жовтими жилетами» стались вранці у суботу.

На берегах Сени, між площею Шатле та палацом «Отель-де-Віль» протестувальники кидали пляшки і каміння у поліцію, яка була змушена відповсти розпиленням сльозогінного газу. Згодом поліція отримала підкріплення і протестувальники відступили.

Французькі правоохоронці затримали більше сотні учасників акції протесту «жовтих жилетів» у Парижі.

Також нагадаємо, 29 та 30 грудня у Франції відновились протести «жовтих жилетів». 29 грудня на вулиці країни вийшли близько 12 тисяч людей, з них 800 — у Парижі.

У Франції всередині листопада люди вийшли на масові протести проти підвищення цін на паливо, а також проти загального падіння рівня життя. Протестувальники були невдоволені політикою Еммануеля Макрона, якого називали «президентом для багатих».

У сутичках між протестувальниками та поліцією постраждали 409 людей, 14 з потерпілих були у важкому стані. Десятеро людей загинули через протести.

4 грудня уряд Франції офіційно оголосив, що у країні на півроку призупинять рішення про підвищення цін на пальне після масових протестів. Це було вимогою протестувальників.

10 грудня президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв збільшити мінімальні заробітні платита податкові пільги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: