Президентка Естонії у своїй промові в ООН згадала Україну

Президентка Естонії у своїй промові в ООН згадала Україну

Керсті Кальюлайд закликала світ не забувати про російську окупацію Криму та агресію на сході України

Фото з відкритих джерел

За її словами, «безпека – неподільна»

Естонія закликає світову спільноту не забувати про російську окупацію Криму та агресію на сході України. Про підтримку України у промові на сесії Генеральної Асамблеї ООН заявила президент Естонії Керсті Кальюлайд, повідомляє «Укрінформ».

«Не можна забувати про окупований Кримський півострів та ситуацію на сході України. Україна може розраховувати на нашу тверду й непохитну підтримку свого суверенітету й територіальної цілісності, а також на політику невизнання незаконної анексії Криму Росією», – сказала Кальюлайд.

На її переконання, «безпека – неподільна, тож безпека України є й нашою безпекою».

«Як обраний член Ради безпеки ООН ми продовжуємо підтримувати у її порядку денному питання російської агресії на Донбасі та незаконної анексії Криму», – зазначила президентка Естонії.

До слова, президентка Естонії Керсті Кальюлайд повторилася, що Україні до членства в Європейському союзі ще багато років роботи.

Нагадаємо, парламент Естонії з другої спроби обрав Алара Каріса на посаду президента Естонії. На посаду він має вступити у жовтні 2021 року.

Раніше віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс оцінив перспективи вступу України до Європейського союзу. Він не бачить країну в ЄС у найближчі 3-5 років.

Раніше Валдіс Домбровскіс сказав, що в Європейському союзі вважають, що в Україні процес реформ, незважаючи на помітний прогрес, продовжує гальмувати корупція.

До слова, президент Володимир Зеленський вважає, що вступ України до Європейського Союзу перестав бути гіпотетичним і має вирішитися до кінця десятиліття.

Раніше посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен розповіла, що Україна має дуже впливових партнерів, які підтримують її амбіції стати членом НАТО, однак Альянс завжди мав проблеми з країнами, де йде війна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: