Суд Іспанії заарештував дев’ять лідерів руху за незалежність Каталонії

Суд Іспанії заарештував дев’ять лідерів руху за незалежність Каталонії
Акція за незалежність Каталонії

Затримані будуть під вартою до завершення розслідування щодо спроби від’єднання регіону від Іспанії

Іспанський суддя виніс рішення про арешт дев’яти лідерів руху за незалежність Каталонії від Іспанії. В тому числі, серед заарештованих колишній віце-президент Каталонії Ореол Жункера.

Про це повідомляє Reuters.

Відповідно до рішення судді затримані будуть знаходитися під вартою до завершення розслідування у справі щодо бунту в Каталонії із метою від’єднання від Іспанії.

У випадку одного із обвинувачених – Санті Віли – суд дозволив сплатити заставу в розмірі 58,3 тисяч доларів. На відміну від решти членів уряду Карлеса Пучдемона Віла пішов із посади іще до одностороннього проголошення незалежності і виступав за пошук дипломатичного вирішення протиріч із Мадридом. 

Як відомо, уряд Іспанії 28 жовтня офіційно взяв під прямий контроль управління Каталонією. Того ж дня екс-глава женералітату Каталонії Пучдемон закликав захищати незалежність мирно.

Крім того, міністерство внутрішніх справ країни усунуло з посади голову каталонської поліції Хосепа Луїса Траперо.

Уряд Іспанії розпустив парламент Каталонії та оголосив нові вибори на 21 грудня.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що розпустив каталонський парламент не тому, що хоче позбавити регіон автономії, а лише для того, аби повернутися до нормального стану справ.

Голова Верховного суду Іспанії Карлес Лєсмес заявляє про можливість видачі проти колишнього очільника Каталонії Карлеса Пучдемона загальноєвропейського ордера на арешт

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: