Тисячі палестинців знову протестують проти визнання Єрусалима столицею Ізраїлю

Тисячі палестинців знову протестують проти визнання Єрусалима столицею Ізраїлю
Протести в Єрусалимі через рішення Трампа визнати місто столицею Ізраїлю, 8 грудня 

13 людей отримали вогнепальні порання, ще 47 отримали травми внаслідок застосування ізраїльськими силовиками гумових куль

Тисячі палестинців вийшли на другий день протестів на Західному березі річки Йордан, у секторі Газа й східному Єрусалимі у відповідь на рішення президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Під час акцій в містах на Західному березі відбулися сутички між сотнями палестинців й ізраїльськими силовиками. Протестувальники кидали в ізраїльських солдатів камінням, ті, зі свого боку, застосували сльозогінний газ і гумові кулі.

Тисячі людей також зібралися біля мечеті Аль-Акса в Єрусалимі та вийшли на вулиці в Смузі Гази.

Палестинські медики заявили, що 13 людей отримали вогнепальні порання, ще 47 отримали травми внаслідок застосування силовиками гумових куль на Західному березі й Секторі Газа. За їхніми словами, десятки інших постраждали від сльозогінного газу.

Нагадаємо, 6 грудня президент США Дональд Трамп оголосив про рішення визнати столицею Ізраїлю Єрусалим.

Варто зазначити, що перенесення посольства було одним з пунктів передвиборної програми Трампа, незважаючи на те, що подібні наміри раніше зазнавали різкої критики з боку арабських держав.

Таке рішення Трампа викликало численні протести по всьому світу. Відтак, на палестинській території, зокрема, палили портрети Трампа, а рух ХАМАС пообіцяв улаштувати 9 грудня «день гніву».

Палестинці вважають східну частину Єрусалиму своєю територією. Її армія Ізраїлю відбила у 1967 році і приєднала до решти міста постановою парламенту у 1980 році.

ООН вважає східний Єрусалим окупованою територію, у той час як влада Ізраїлю вважає його своїм.

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй збереться в п'ятницю на прохання восьми держав у зв'язку з рішенням президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Під час зіткнень жителів палестинських територій з ізраїльською поліцією 7 грудня постраждала щонайменше 31 людина.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: