Туреччина закликає США зупинити потік курдських бійців у Сирію

Туреччина закликає США зупинити потік курдських бійців у Сирію

Паралельно Анкара працює на перемир’ям у Східній Гуті

Речник президента Туреччини Ібрагім Калім заявив, що США мають попередити поповнення рядів бійців курдської самооборони YPG в Афріні, які намагаються дістатися туди із інших регіонів Сирії. Про це повідомляє агентство Reuters.

Як відомо, курдські загони самооборони стримують наступ армії Туреччини в районі Афріна. При цьому, як повідомляло раніше видання The New York Times, необхідність протидії турецькому наступу фактично повністю зупинила спроби знищити залишки Ісламської держави в Сирії. Бійці YPG масово намагаються дістатися до Афріну для посилення оборони проти Туреччини.

Крім того, речник Реджепа Ердогана заявив, що паралельно офіційна Анкара працює із РФ і Тегераном для збільшення часу дії щоденного перемир’я, яке запроваджується в Східній Гуті для створення гуманітарного коридору для виходу цивільного населення.

Турецька сторона хоче збільшення часового проміжку такого припинення вогню із п’яти до двадцяти чотирьох годин. Саме це питання буде активно обговорюватися під час телефонної розмови лідерів Туреччини і Ірану сьогодні.

Раніше повідомлялося, що президент Сирії Башар аль-Асад заявив, що його війська продовжать наступ на утримуваний повстанцями анклав Східна Гута на околиці столиці Дамаска, припинити який закликає міжнародна спільнота.

5 березня сирійський центр моніторингу прав людини, який знаходиться у Лондоні (Велика Британія), заявляє про те, що урядові сирійські сили і їхні союзники у результаті наступу захопили більше третини Східної Гути, яка контролюється повстанцями.

7 березня стало відомо, що в результаті інтенсивних ударів сирійського режиму по контрольованому повстанцями району Східна Гута загинули вже більше 800 мирних жителів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: