У М'янми з'явився новий президент

У М'янми з'явився новий президент
Новий президент М`янми

Країна охоплена кривавою різаниною на релігійному грунті

Парламент М'янми більшістю голосів обрав новим президентом країни 66-річного Він Мьіна, екс-спікера нижньої палати парламенту і представника правлячої Національної ліги за демократію (НЛД). Про це повідомляє видання AP.

За інформацією видання The Myanmar Times, його кандидатуру підтримали більшість з присутніх депутатів 636.

Варто відзначити, що зараз в М'янмі роль президента зводиться до церемоніальних функцій, так як основна влада належить лідеру НЛД.

Зазначимо, попередній президент, який також був близький до лідерки НЛД, пішов у відставку, як підозрюють, через проблеми із здоров’ям. Обрання Він Майнта, який все життя входить в Національну лігу демократії, розглядається як подальше укріплення влади Аун Сан Су Чжи.

При цьому збройні сили М’янми і далі будуть контролювати 25% місць в парламенті, низку ключових посад в уряді і можливість накласти вето на будь-які зміни до конституції країни.

Нагадаємо, 19 грудня повідомлялося, що фотографії зі супутника показують, що збройні сили М’янми продовжують знищувати села народу рохінджа, незважаючи на досягнення домовленості про повернення біженців, які втекли в Бангладеш від переслідування.

У січні державні ЗМІ М’янми повідомили про те, що в країні ведеться будівництво табору, який зможе на тимчасовій основі прийняти до 30 тисяч біженців із народу рохінджа, які були змушені залишити країну і тікати в сусідній Бангладеш від переслідувань, починаючи із кінця серпня 2017 року.

Читайте також: Різанина в М’янмі. Будда проти Магомета, а Кадиров – проти Путіна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: