Збройні сили М’янми продовжують знищувати поселення народу рохінджа (карта)

Збройні сили М’янми продовжують знищувати поселення народу рохінджа (карта)
Представники народу рохінджа, які стали вимушеними біженцями

Із серпня 2017 року було частково або повністю знищено 354 поселення народу рохінджа

Фотографії зі супутника показують, що збройні сили М’янми продовжують знищувати села народу рохінджа, незважаючи на досягнення домовленості про повернення біженців, які втекли в Бангладеш від переслідування.

Мова йде про щонайменше 30-40 поселень, які були атаковані у жовтні і листопаді 2017 року. Тим самим загальна кількість поселень, які були частково або повністю знищені в процесі переслідувань народу рохінджа армією М’янми, починаючи із серпня 2017 року, складає 354 одиниці. Про це повідомило британське видання The Times.

44

На сьогодні загальна кількість людей етносу рохінджа, які втекли від переслідувань в Бангладеш, складає до 1 млн осіб – більше, ніж залишилося представників даного етносу у самій М’янмі. Таку ситуацію розкритикувало керівництво Human Rights Watch, на думку якого така практика демонструє, що уряд країни не налаштований на виконання домовленості про повернення своїх громадян із сусідньої Бангладеш. Мова йде про домовленість від 23 листопада.

Однак за період із 25 листопада до 2 грудня було знищено щонайменше 4 села. Як наслідок, за останній місяць іще 60-70 тисяч представників народу рохінджа втекло до Бангладеш. Загалом же із 5 вересня, коли за словами Аунг Сан Су Чжи протистояння в штаті Ракхайн завершилося, армія М’янми напала іще на 118 сіл етносу рохінджа. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: