У Німеччині працюють над проектом друку людських органів на 3D-принтері

У Німеччині працюють над проектом друку людських органів на 3D-принтері

На даному етапі інвестори не поспішають вкладати великі гроші у настільки сміливу ідею

Берлінський стартап Cellbricks розробляє проект друку людських органів на 3D-принтері. Для інвесторів це поки що утопія, але вчені вірять у свій винахід.

Біохімик Луц Клоке має амбітну мету: разом з однодумцями він прагне виробляти штучні органи і таким чином докорінно змінити ринок трансплантації. На донорські органи на кшталт нирок чи печінки величезний попит. Донорів обмаль.

«Колись ми хочемо надрукувати серце, яке битиметься, і саме це нас надихає. А не те, що ми колись можемо шалено розбагатіти. Робота тут така важка, що люди, які просто женуться за грошима, тут не витримають», — говорить Клоке.

Раніше повідомлялося, що вчені Університету Нотр-Дам в Саут-Бенд (США) прийшли до висновку, що білковий фермент RIPK1, який бере участь в некрозі клітин, здатний блокувати ріст злоякісних пухлин і виникнення метастазів.

Тим часом науковці Уханського інституту вірусології Китайської Академії наук розробили новий тип вакцини від грипу, використовуючи нанотехнології. Розробники нової вакцини розповіли, що під час дослідів вона найкраще спрацювала проти вірусів грипу H9N2 та H1N1.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: