У Путіна прокоментували розрив відносин між РПЦ і Вселенським патріархатом

У Путіна прокоментували розрив відносин між РПЦ і Вселенським патріархатом
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков

У Кремлі «дуже уважно і з великим занепокоєнням» спостерігають за тим, як розвиваються відносини між РПЦ і Вселенським патріархатом

У Кремлі заявили про свою стурбованість розривом відносин між Російською православною церквою і Вселенським патріархатом.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков, пише «ТАСС».

«Ми, звичайно ж, дуже уважно і з великим занепокоєнням спостерігаємо за тим, як розвиваються відносини між Російською православною церквою і Вселенським патріархатом. Це викликає нашу стурбованість», - заявив він.

Він зазначив, що в Москві сподіваються на «торжество мудрості».

«Ми сподіваємося на те, що все-таки мудрість переможе, але водночас ми, звичайно, сподіваємося, що всі інтереси Російської православної церкви будуть дотримані», - підкреслив Пєсков.

Що саме мається на увазі під «інтересами РПЦ», Пєсков уточнювати не став, підкресливши, що це повинні пояснювати представники церкви.

Нагадаємо, 15 жовтня у РПЦ заявили, що члени Священного синоду «визнали неможливим подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом».

У Московському патріархаті пояснили, які наслідки матиме рішення синоду РПЦ. Також повідомлялося, за якої умови РПЦ відновить відносини з Константинополем.

В УПЦ КП вважають, що синод РПЦ повторює політику Кремля.

Також опубліковано повний текст рішення синоду РПЦ про розрив відносин із Константинополем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: