У Росії німецьку телекомпанію Deutsche Welle назвали «іноземним агентом»

У Росії німецьку телекомпанію Deutsche Welle назвали «іноземним агентом»
Німецька телекомпанія нібито порушила російські закони, що забороняють агітацію

Причиною санкцій РФ став пост DW із закликом взяти участь в несанкціонованих акціях у Москві

У Росії комісія Держдуми з втручання у внутрішні справи заявила, що німецька телекомпанія Deutsche Welle порушила низку російських законів, коли опублікувала у Twitter заклик вийти на мітинги у Москві.

Про це повідомляє сайт Держдуми РФ.

«Спрямуємо матеріали до Мін'юсту Росії для включення «Німецької хвилі» в реєстр ЗМІ, що виконують функції іноземного агента. Вважаємо, що дані пропозиції виправдані і адекватні прийнятим заходам щодо обмеження прав російських ЗМІ, таких як Russia Today, Sputnik, за кордоном і спрямовані на захист національних інтересів Російської Федерації», - йдеться на сайті.

Зазначається, що причиною такого рішення став пост Deutsche Welle у Twitter-акаунті видання із закликом взяти участь в несанкціонованих акціях у Москві.

Крім того, Комісія побачила порушення антиекстремістського законодавства в багатьох публікаціях видання, зокрема, про Північний Кавказ.

Також «ознаки виправдання екстремізму» нібито були виявлені і в публікаціях Deutsche Welle про блогера Владислава Синицю, якого звинуватили у погрозах дітям російських силовиків у Twitter і засудили до 5 років колонії.

.jpg_163

На думку комісії, німецька телекомпанія порушила російські закони «Про збори, мітинги, демонстрації, ходи і пікетування», «Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації», а також «Про основні гарантії виборчих прав і права на участь у референдумі громадян РФ», що прямо забороняє проводити передвиборчу агітацію і поширювати будь-які агітаційні матеріали іноземним юридичним особам.

Відзначається, що комісія направляє матеріали до Генпрокуратури, ФСБ, МВС, Роскомнадзору та Мін'юсту для вжиття відповідних заходів, а також до МЗС Росії для прийняття рішення про подальшу акредитацію.

На засіданні комісії також обговорювали можливі факти втручання в російські вибори з боку Google і Facebook і прийняли рішення направити питання керівництву цих корпорацій.

Також комісія перевірить матеріали видань «Настоящее время», «Медуза», «Російська служба BBC», «МБХ-медіа» та Радіо «Свобода» на порушення російського законодавства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: