У Сенаті США підтримали витребування документів у справі Burisma і Байдена

У Сенаті США підтримали витребування документів у справі Burisma і Байдена
Син колишнього віце-президента Байдена Хантер входив до ради директорів української газодобувної компанії Burisma

Blue Star Strategies, яка працювала з Burisma, повинна надати документи від 2013 року до теперішнього часу, пов'язані з роботою на українську газову компанію

Комітет з питань національної безпеки і урядових справ Сенату США схвалив витребування документів консалтингової компанії Blue Star Strategies в справі компанії Burisma і сина ймовірного кандидата в президенти Джо Байдена Хантера.

Про це повідомляє CNN.

Голосування ініціював сенатор від Республіканської партії США Рон Джонсон. Він вимагає від американської компанії Blue Star Strategies, яка працювала з Burisma, надати документи від 2013 року до теперішнього часу, пов'язані з роботою на українську газову компанію.

Джонсон заявив, що повістка включає витребування документів і надання свідчень двох головних представників в Blue Star Strategies.

Це перша повістка, ініційована Джонсоном щодо Burisma і Хантера Байдена, після закінчення судового розгляду у справі про імпічмент президента Дональда Трампа.

На думку демократів, сенатори-республіканці почали розслідування проти української компанії Burisma, на яку працював син колишнього віце-президента США Джо Байдена Хантер Байден, в спробі перешкодити виборчій кампанії Байдена-старшого.

Нагадаємо, син колишнього віце-президента Байдена Хантер в 2014 -2019 роках входив до ради директорів української газодобувної компанії Burisma.

Цю компанію пов'язують з ексміністром уряду Азарова Миколою Злочевським. Команда президента Дональда Трампа намагається довести, що Байден-старший просував бізнес-інтереси сина в Україні, користуючись посадою віце-президента США.

Джо Байден розглядається як найімовірніший суперник Трампа на виборах в листопаді 2020 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: