В Єрусалимі євреї влаштували бійку з поліцією через закриття синагог

В Єрусалимі євреї влаштували бійку з поліцією через закриття синагог

Євреї в Єрусалимі вийшли на протест через закриття синагог

Рабини синагог закликали вірних виходити на протест

Ортодоксальні євреї в єрусалимському районі Меа Шеарім вийшли на протест проти закриття синагог. Демонстрації закінчилися зіткненнями з поліцією, повідомляє The Jerusalem Post.

У зіткненнях брали участь десятки ортодоксів, яких закликали виходити на вулиці рабини їхніх синагог. За спробу припинити богослужіння згідно з вказівками уряду вони називали поліцейських «нацистами» і кидали в них каміння, яйця та металеві стрижні.

Поліцейські відповідали їм за допомогою водомета і світлошумових гранат. В результаті постраждали кілька перехожих – в тому числі восьмирічна дівчинка, перед обличчям якої розірвався один із таких снарядів.

Цей момент потрапив на відео, яке було опубліковано у Twitter.

Як повідомлялося раніше, громади ортодоксів сильніше за інших постраждали від епідемії корона вірусу  SARS-CoV-2: вони відмовилися дотримуватися обмежувальних заходів і продовжили святкувати релігійні свята. В результаті багато з них заразилися, а місця їх поселень перетворилися в осередки поширення інфекції.

У березні Верховний суд Ізраїлю відхилив клопотання з вимогою оголосити поточний рік високосним, додавши до нього ще один місяць. Таким чином, святкування Песаха (єврейської Пасхи) не відкладено.

Нагадаємо, в Україні у  Вознесенському районі  Миколаївської області, де зафіксовано найбільше в області хворих на коронавірус архієпископ Вознесенський і Первомайський Алексій (УПЦ МП) заявив, що Великоднє нічне богослужіння та освячення пасок відбудеться і за умов карантину.

Всього в світі виявлено понад 2,1 мільйона інфікованих коронавірусом; 145 тисяч людей загинули, 548 тисяч - вилікувалися. Спалах пневмонії Covid-19, викликаний коронавірусом нового типу, вперше зафіксований в грудні 2019 року в китайському місті Вухань.

В Україні станом на 9 ранку 17 квітня лабораторно підтверджено 501 новий випадок захворювання на коронавірус. Із них – 31 дитина та 91 медпрацівник. Протягом доби із діагнозом Covid-19 було шпиталізовано 156 людей. Померли дев’ятеро осіб.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: