Величезний натовп у Каталонії протестує проти незалежності: фото та відео

Величезний натовп у Каталонії протестує проти незалежності: фото та відео

Учасники мітингу називають себе «мовчазною меншістю»

У Барселоні в неділю, 8 жовтня, проходить багатотисячний мітинг противників відділення Каталонії від Іспанії. Організація під назвою «Каталонська громадянська спільнота» назвала свій марш «Досить! Повернімося до здорового глузду».

Учасники мітингу називають себе «мовчазною меншістю» і говорять, що «мовчали занадто довго», передає інформагенція AFP. Демонстранти принесли із собою плакати «Єдина країна», «Каталонія - це Іспанія» та «Пучдемона - у в'язницю».

Перед початком маршу кілька сотень його учасників також прийшли до штабу національної гвардії, де висловили підтримку силовикам, звинуваченим у перевищенні необхідних меж застосування сили під час акцій за незалежність Каталонії.

Політичну акцію підтримали правляча консервативна Народна партія прем'єр-міністра Маріано Рахоя, проурядова каталонська партія Ciudadanos, а також опозиційна Соціалістична партія. До акції долучилися Нобелівський лауреат в галузі літератури Маріо Варгас Льоса та колишній президент Європарламенту, каталонський соціаліст Хосеп Боррель.

Тим часом консервативна газета La Razon опублікувала результати опитування, які свідчать, що більшість каталонців (58,9 відсотка) не підтримують незалежність свого регіону.

Нагадаємо, вчора у Мадриді та Барселоні тисячі людей мітингували за єдність Іспанії

Раніше екс-голова уряду Каталонії заявив, що регіон ще не готовий до реальної незалежності.

Нагадаємо, на референдумі в Каталонії, який відбувся 1 жовтня, за незалежність регіону від Іспанії проголосували 90,18% , при явці в 43%.  Мадрид не визнав голосування. Всього на референдумі проголосували 2,3 млн виборців з 5,3 млн.

Поки що майбутнє регіону залишається невизначеним. Лідер Каталонії Карлес Пучдемон планує звернутися до нації у вівторок, 10 жовтня. На 9 жовтня в парламенті Каталонії запланований розгляд питання про оголошення незалежності регіону від Іспанії. Проте Конституційний суд Іспанії заборонив парламенту Каталонії проводити засідання.

Як відомо, 1 жовтня в Каталонії відбувся референдум про від’єднання. Мадрид намагався його зупинити за допомогою силовиків. Повідомлялося, що 844 особи постраждали в зіткненнях з поліцією в день проведення референдуму про незалежність Каталонії.

Голова Женералітету (виконавчої влади) Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що в найближчі дні він передасть в регіональний парламент результати голосування про незалежність від Іспанії для того, щоб привести в дію механізм закону про референдум.

Як відомо, Єврокомісія не визнала каталонський референдум про незалежність.

Україна також вважає нелегітимним проведений каталонською владою референдум.

МВС Іспанії заявляє про 431 пораненого поліцейського під час сутичок з прибічниками референдуму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: