Екс-голова уряду Каталонії вважає, що регіон не готовий до реальної незалежності

Екс-голова уряду Каталонії вважає, що регіон не готовий до реальної незалежності
Екс-голова уряду Каталонії Артур Мас

Для незалежності необхідні певні елементи, яких у нас поки немає, вважає колишній голова уряду Каталонії

Екс-голова уряду Каталонії Артур Мас в інтерв'ю Financial Times заявив, що Каталонія ще не готова до реальної незалежності.

Він зазначив, що регіон «виборов право стати незалежною державою», але визнав, що для справжньої незалежності потрібно провести кілька рішень.

За словами Маса, ці рішення повинні «не просто привести до оголошення про незалежність, але до теперішнього перетворення в незалежну країну».

«Важливо розуміти, що таке проголошення повинно привести до створення по-справжньому незалежної держави, а для незалежності необхідні певні елементи, яких у нас поки немає», — підкреслив екс-глава автономії.

Він вважає, що серед слабких місць Каталонії, які потрібно врегулювати для здобуття «реальної незалежності»: структури територіального контролю, податкові збори і судова система.

Нагадаємо, на референдумі в Каталонії, який відбувся 1 жовтня, за незалежність регіону від Іспанії проголосували 90,18% , при явці в 43%.  Мадрид не визнав голосування. Всього на референдумі проголосували 2,3 млн виборців з 5,3 млн.

Поки що майбутнє регіону залишається невизначеним. Лідер Каталонії Карлес Пучдемон планує звернутися до нації у вівторок, 10 жовтня. На 9 жовтня в парламенті Каталонії запланований розгляд питання про оголошення незалежності регіону від Іспанії. Проте Конституційний суд Іспанії заборонив парламенту Каталонії проводити засідання.

Як відомо, 1 жовтня в Каталонії відбувся референдум про від’єднання. Мадрид намагався його зупинити за допомогою силовиків. Повідомлялося, що 844 особи постраждали в зіткненнях з поліцією в день проведення референдуму про незалежність Каталонії.

Голова Женералітету (виконавчої влади) Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що в найближчі дні він передасть в регіональний парламент результати голосування про незалежність від Іспанії для того, щоб привести в дію механізм закону про референдум.

Як відомо, Єврокомісія не визнала каталонський референдум про незалежність.

Україна також вважає нелегітимним проведений каталонською владою референдум.

МВС Іспанії заявляє про 431 пораненого поліцейського під час сутичок з прибічниками референдуму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: