Переобрання Путіна: Словаччина відмовилась визнавити вибори у Криму

Переобрання Путіна: Словаччина відмовилась визнавити вибори у Криму

Ще одна європейська країна відмовилась визнавати вибори президента Росії в окупованому Криму

Словаччина не визнає вибори президента РФ в окупованому Криму. Про це йдеться у «Заяві групи дружби Національної ради Словацької Республіки з Україною у зв'язку із виборами президента РФ на окупованій території України в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь».

«Україна є нашим сусідом, і збереження її суверенітету та територіальної цілісності належить до головних національних інтересів Словацької Республіки. Словаччина зберігає свою позицію, яка ґрунтується на засудженні анексії Криму та дестабілізації Донбасу», - йдеться у заяві.

Словаччина хоче повного виконання Мінських угод, які є умовою для перегляду санкцій проти Росії.

«Ми також підтримуємо наближення України до ЄС, яке ми бачимо як шлях до стабілізації на сході від наших кордонів. Ми визнаємо європейські прагнення Києва та його зусилля щодо політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС», - уточнили у групі дружби Національної ради Словацької Республіки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що згідно з даними ЦВК Росії, за підсумками обробки 99% протоколів, Володимир Путін набирає 76,65%.

12 березня Європейський Союз відзначив, що не визнає нелегальної анексії Росією АР Крим, а також проведення напередодні так званих виборів «губернатора» Севастополя.

19 березня стало відомо, що Франція та Норвегія не визнають вибори президента Росії в анексованому Криму.

Пізніше новий голова МЗС Німеччини Гайко Маас назвав вибори президента Росії в окупованому Криму неприйнятними

Президент України Петро Порошенко заявив, що вибори у Росії були сфальсифіковані та закликав ввести нові санкції проти Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: