Назріває ще одна війна? КНДР погрожує застосувати ядерну зброю

Назріває ще одна війна? КНДР погрожує застосувати ядерну зброю
Кім Чен Ин готовий застосувати ядерні боєголовки проти США і Південній Кореї
фото з відкритих джерел

«Корейський півострів на межі війни»

КНДР готова до застосування своєї ядерної зброї в потенційному конфлікті з США і Південною Кореєю. Про це заявив лідер КНДР Кім Чен Ин, повідомляє Associated Press.

Виступаючи перед ветеранами війни в 69-ту річницю закінчення Корейського конфлікту він заявив, що «вороги поставили Корейський півострів на грань війни».

«Наші збройні сили повністю готові відреагувати на будь-яку кризу, а сили, ядерні сили стримування, також готові мобілізувати свою абсолютну міць сумлінно, точно і швидко у відповідності зі своєю місією», – заявив Кім.

Крім того, він звинуватив Сполучені Штати в «демонізації» Північної Кореї для виправдання своєї ворожої політики. За його словами, регулярні військові навчання США і Південної Кореї націлені на північ, тобто на КНДР.

У той же час американські експерти дали свою оцінку на висловлюванням лідера Північної Кореї. Вони вважають, що хоча Кім все частіше став погрожувати своїм суперникам ядерною зброєю, малоймовірно, що він першим застосує його проти переважаючих Збройних сил США і їх союзників.

Як відомо, останнім часом КНДР активно проводить тренувальні пуски своїх ракет. Зокрема, в травні Пхеньян здійснив пуск трьох балістичних ракет. За оцінками Сеула, одна з них була міжконтинентальною.

Запуск відбувся через кілька годин після того, як президент США Джо Байден покинув Японію після своєї першої поїздки в Азію на посаді президента. В Токіо він взяв участь у саміті лідерів Quad.

Читайте також:

Кім Чен Ин, який подружився із Путіним, взявся за нові «чистки» партії

Україна розриває дипломатичні відносини з КНДР – МЗС

КНДР відповіла на розрив дипломатичних відносин з Україною

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: