«Пожежі і вибухи». Росія вигадала причину зупинки «Північного потоку»

«Пожежі і вибухи». Росія вигадала причину зупинки «Північного потоку»
Росія знайшла винних у припиненні постачань газу до Європи
Фото: Andreas Rentz/Getty Images

У РФ пояснили припинення подачі газу до Європи дефектами турбін Siemens

Російський «Газпром» виявив начебто дефекти на єдиній турбіні газопроводу «Північний потік», яким постачається газ до Європи. Окупанти заявили про начебто  Про це повідомляють російські ЗМІ.

«Газпром» повідомляє, що 2 вересня 2022 року Ростехнагляд видав компанії застереження начебто після виявлення витоку машинної олії на газоперекачувальному агрегаті (ДПА) №24.

Компанія нагадала, що начебто подібний витік раніше фіксувався, зокрема, на газоперекачуючому агрегаті №14, який прогресував і мав більший характер. Наявність такого дефекту на кількох агрегатах свідчить про його системність. За рішенням Ростехнагляду ДПА №14 було усунуто від експлуатації.

У компанії Siemens пізніше повідомили, що такі витоки зазвичай не впливають на роботу турбіни.

Але «Газпром» наголошує, що подальша експлуатація ДПА №24 без усунення виявлених дефектів начебто створює ризик пожежі чи вибуху.

Під час проведення регламентних робіт у липні 2022 року зазначений витік олії не було виявлено, що підтверджує відповідний акт, підписаний представниками Siemens, які проводили сервісні роботи.

Газпром зазначає, що експлуатація цього газоперекачувального агрегату (ДПА №24) із виявленими несправностями прямо суперечить вимогам російського законодавства.

Особливо наголошують, що на компресорній станції «Портова», звідки газ йде у Північний потік, встановлені двигуни Rolls-Royce, газотурбінний бізнес якої перейшов до Siemens. З грудня 2021 року двигун Siemens (N073) проходив регулярний капітальний ремонт у Канаді й мав повернутися у травні. Двигун затримався у Монреалі через запроваджені проти РФ та Газпрому санкції.

Нагадаємо, раніше компанія «Газпром» анонсувала призупинення турбіни «Північного потоку» на три дні для проведення ремонтних робіт.  Повідомлялося, що постачання газу з 31 серпня по 2 вересня «Північним потоком» буде зупинено. 

31 серпня вночі Росія зупинила роботу «Північного потоку» нібито для проведення планового ремонту. Внаслідок цього Німеччина та Франція залишилися без російського газу. 

3 вересня російський газопровід «Північний потік» був повністю зупинений нібито через несправність та необхідність ремонту. 

Читайте також: Зупинка «Північного потоку». Світ дав оцінку діям Росії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: