Анатолій Матвійчук Народний артист України

Як і чому відбувається процес повного обезличення української нації

В цей барабан хтось оглушливо лупить з обох боків - і з Заходу, і зі Сходу.

Допоки не зміниться інформаційний простір України - ми так і залишимося гризунами, які бігають усередині барабану, що крутиться

Як легко маніпулювати свідомістю українця!

Треба наговорити йому купу розумних слів про громадянське суспільство, про демократичні європейські цінності, про тренди-бренди, чарти, хаби і лайфхаки та інші модні світові тенденції.

А поки він ошелешено виходитиме зі ступору - взяти і прибрати з ефіру все, що заважає поголовному обезличенню нації. Перш за все - глибинну українську традиційну культуру: поезію, пісню, музику, драматургію, кіно... І не просто прибрати, а зневажливо обізвати це архаїкою, пережитком минулого, нафталіном і ще бозна чим. А заодно - заборонити доступ до ЗМІ усім носіям і захисникам цієї культури.

А нашим новітнім українським поколінням в обмін на ті золоті злитки, які передали їм пращури, вручити скляні буси та яскраво розцяцьковані побрякеньки і переконати їх, що це і є справжні цінності.

І ви думаєте, наша публіка не повірить?! Та що ви! - два-три ефіри на топових телеканалах наших глобалістів-олігархів і вони будуть битися до крові за ці новомодні скарби!

Біда в тому, що більшість наших людей навіть не задумуються, що вони опинилися в ролі піддослідних тваринок - їх годують неїстівними харчовими добавками і прививають смертельні звички, програмують їхні уподобання і смаки через рекламу і яскраві шоу. Найвищий пілотаж цих маніпуляцій - це щоб людина навіть не відчула підміни, і була впевнена, що вона самостійно зробила свій вибір. Одна з найпростіших технологій - примусити вибрати з уже наперед відібраного кимось. А в тому, відсіяному і відкинутому, залишити якусь Істину, дуже важливу для людини, її розвитку і світогляду.

Звідси всілякі формати. Не думайте, що вони просто задовольняють попит певної цільової аудиторії. Навпаки - вони змінюють його в потрібному напрямку і створюють активну психологічну орієнтацію. Зверніть увагу на пісні ваших поп-ідолів - як часто там звучать фрази-програматори: «змінюйся», «вимагай більшого», «семки - решают проблемки», « а я е..у ваше Малибу», тощо.
Достатньо два-три рази на день послухати ці слова - і вони міцно засядуть у ваших головах, як інформаційні віруси, почавши свою непомітну роботу...

Для тих, хто не в курсі, скажу: найбільш засекреченою сферою, яка досліджується, але не публікує результати своїх досліджень - є сфера впливу на людський мозок за допомогою сенсорних меседжів. А знаєте чому? Тому що дуже скоро перемагати противника ракетами і кулями вважатиметься варварством. Усе робитиметься за допомогою інформації...

До чого це я?! А до того, щоб ви зрозуміли, що інфосфера довкола нас - це не щось на зразок атмосфери створеної Господом і Природою, яку треба приймати такою, як вона є. Інфосферу створюють і програмують дяді і тьоті в своїх високих офісах і таємних лабораторіях. Це і є ота Матриця, про яку ви бачили кіно. Тільки там алегорія, а тут правда.

Висновок один. Усі пустопорожні балачки про українську мову, пісню, культуру, народ, а заодно і нових чесних політиків, - усе це немає абсолютно ніякого сенсу, допоки ми всередині цієї Матриці. І для мене особисто - єдиним критерієм придатності політика до Українських реалій є його ставлення до УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ. Він має розуміти: немає в інформаційному просторі української культури - не буде України, залишиться конгломерат, сліпе і збайдужіле населення, яке є донором для купки міліардерів, що контролюють Матрицю.

Як зруйнувати чи хоча б змінити цю Матрицю? Радикальний спосіб - націоналізувати на певний час усі ЗМІ в Україні. Докорінно переформатувати їх на основі культурних і духовних потреб народу. Ліберальний спосіб - створити Новий Інформаційний кодекс - і примусити його виконувати всіх мовників. Державотворчий шлях - створити низку справді українських за духом, мовою, світоглядом, культурним спрямуванням засобів масової інформації, не шкодуючи на це грошей, залучаючи пожертви від української діаспори, від людей чиї душі ще не роз»їла і не розбестила ця фальшива матрична демагогія, про яку ішлося в самому першому абзаці написаного...

Про це вам ніхто не скаже по радіо чи телевізору, але в цьому наша гірка Правда. Допоки не зміниться інформаційний простір України - ми так і залишимося гризунами, які у шаленому стресі бігають усередині барабану, що крутиться.

А в цей барабан хтось оглушливо лупить з обох боків - і з Заходу, і зі Сходу.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: